Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Att baka med surdeg kan verka komplicerat och svårt, men det är egentligen bara mjöl, vatten och lite kärlek (och kanske ett par tekniska detaljer till) som behövs
iskallt vatten till salladslöken. salladslök, tunt skuren. Länge har jag gått och funderat på att köpa med mig en hel anka hem, tina upp den och knega igenom hela "pekingankaproceduren"
Självklart lyckades jag vid enstaka tillfällen, men när det kom till att finna det där ultimata receptet som resulterade i "wonder cookies" varje gång så var jag långt ifrån att ha löst min gåta
Från att ha friterat blöta och mjuka pommes har han nu, efter att ha bläddrat i sin bibel från föregående inlägg, lärt sig att fritera tunna, krispiga potatischips som är helt underbara att sitta och knapra på till kött, sås eller bara som de är
Blomkål kokades tillsammans med ett par vitlöksklyftor och timjankvistar i mjölk och mixades sedan till en lös puré (mer som en tjock sås) och smaksattes med en smula muskotnöt
Jag följer det inte alltid till punkt och pricka, men det är bra att ha något att utgå ifrån. I burken har jag sällan mer än några hundra gram, det räcker till att sätta igång två omgångar bröd och så finns det lagom mycket kvar för attatt mata surdegen igen
Lägg hönan i kallt vatten och salt. Utan lock kommer vattnetatt reduceras och smaken blir starkare. Bindväv kommer att omvandlas till gelatin och den smakrika märgen kryddar buljongen
Blanda gräddmjölk, ägg, riven och fräst lök, potatis, ströbröd och vatten i en bunke. Men visst lärde jag mig något där, att inte underskatta kryddor till exempel, att pumpa behöver lite hjälp
Nu börjar det närma sig den varma goa tiden då det är dags att byta till sommarsovsäck. Det innebär också att det ställs andra krav på maten man har med sig på paddelturerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.