Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Sätten att starta en surdeg på är många, och här ger jag er mitt sätt, men i grund och botten är det viktiga helt enkelt att våga testa och våga misslyckas
Självklart lyckades jag vid enstaka tillfällen, men när det kom till att finna det där ultimata receptet som resulterade i "wonder cookies" varje gång så var jag långt ifrån att ha löst min gåta
Från att ha friterat blöta och mjuka pommes har han nu, efter att ha bläddrat i sin bibel från föregående inlägg, lärt sig att fritera tunna, krispiga potatischips som är helt underbara att sitta och knapra på till kött, sås eller bara som de är
Jag följer det inte alltid till punkt och pricka, men det är bra att ha något att utgå ifrån. I burken har jag sällan mer än några hundra gram, det räcker till att sätta igång två omgångar bröd och så finns det lagom mycket kvar för attatt mata surdegen igen
Lägg hönan i kallt vatten och salt. Utan lock kommer vattnetatt reduceras och smaken blir starkare. Bindväv kommer att omvandlas till gelatin och den smakrika märgen kryddar buljongen
Jag gjorde den senast straxt före jul för att Eyvind önskade så, dessutom passade det bra då jag klumpat till det och hamnat i en knipa som jag svårligen skulle kunnat ha ta mig ur om det inte vore för just en chiligratinerad hummer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.