Gör du en lite större sats senapoch dubblar receptet, kan du dessutom dela upp den och smaksätta på olika sätt, med vitlök, timjan, honung, saffran eller något annat
Blanda de olika senapssorternamed skalet från apelsin, honung och rom. Lägg upp i fin burk och låt gärna stå något dygn för att apelsinsmaken ska komma fram
Häll därefter på grädden, fraichen, kalvfonden och tillsätt senapen. Eller lite med fond eller senap. Börja med att strimla fläskfilen, baconet och finhacka löken och riv vitlöken
Sedan smakade jag mig fram med mera vitt vin, dijonsenap, soja, en nypa chilisås (mest för sötmans skull) och silade av såsen efter ett uppkok och saltade och pepprade
Skala potatisen och skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min
Grovmald senap, äpple och purjolök ger en smak som passar lika bra till en god, grillad korv som till varmrökt lax - eller då, som i vårt fall, rökt makrill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.