Det känns väldigt onödigt när man kan skapa nya rätter av sina rester. Det gjorde jag med potatismos. 500 gram potatismos. Relaterat 500 gram potatismos
Platta till kroppkakorna något och stek dem på medelhögvärme tills de får fin färg på båda sidor. Skala potatisarna och riv en av dem på den fina sidan på rivjärnet
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Servera med sallad, potatismos och ev någon sås, ex vis den nedan. Kör laxen för sig i matberedaren, lägg i samma skål som torsken och rör ner äggulor, chilisås, gräslök och smaka av med salt och peppar
Häll av vattnet. Ta upp kroppkakorna med en hålslev. Lägg i kroppkakorna och låt dem sjuda tills de flyter upp och koka i ytterligare 3 minuter. Låt kastrullen stå vid sidan av plattan, ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.