Kryddris med ugnsstekt lax och yoghurtsås | Recept från Köket.se
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port basmatiris
  • 1 gul lök, hackad
  • 200 g pinjenötter
  • 1 förp saffran
  • 100 g smör, till stekning
  • 1-2 msk olivolja
  • 0,5 grönt äpple, tärnat
  • 0,5 dl russin
  • 2-4 nypor flingsalt
  • 0,5 krm spiskummin
  • 500 g färsk lax
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 msk sesamolja
  • ev 1 tsk chiliflingor
  • 2-3 nypor flingsalt
  • sesamfrön
  • 1-2 kvistar färsk timjan, finhackad/stött
  • 3-4 dl naturell yoghurt
  • 2 tsk örtsalt
  • 0,5 citron, saften
  • ev 1-2 tsk flytande honung
  • 200 g ruccola
  • 1 msk olivolja
  • Kryddris4 port basmatiris 1 gul lök, hackad 200 g pinjenötter 1 förp saffran 100 g smör, till stekning 1-2 msk olivolja 0,5 grönt äpple, tärnat 0,5 dl russin 2-4 nypor flingsalt 0,5 krm spiskummin
  • Laxca 500 g färsk lax 2 msk olivolja 2-3 msk sesamolja ev 1 tsk chiliflingor 2-3 nypor flingsalt sesamfrön
  • Yoghurtsås1-2 kvistar färsk timjan, finhackad/stött 3-4 dl naturell yoghurt 2 tsk örtsalt 0,5 citron, saften ev 1-2 tsk flytande honung
  • Sallad200 g ruccola 1 msk olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.