Jag har också lagat rätten medkycklingfilé. Men Scampi med curry- och ingefärssås samt wokade grönsaker är i alla fall ett försök att få till en ”indisk” inspirerad rätt
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
4 kycklingklubbor. 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja till stekning ev färsk chili och gröna oliver
Lägg i zucchini och morot och salladslök och låt det steka med tills kycklingen är genomstekt. Trots namnet är växten ej närbesläktad med chilipeppar eller vanlig peppar, utan tillhör vinruteväxterna och är närmast släkt med citrusfrukter
Receptet kommer från boken "Kyckling" av Tareq Taylor. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och massera in den så att kycklingen täcks runtom
Servera blomkålsriset blandat medkyckling i ett salladsblad. Skär kycklingfiléerna i tunnare bitar. En läcker rätt som går bra att packetera ihop och äta med händerna
Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa medkycklingfiléerna. Men innan dess så blir det en tur ut till sonen, gosa med barnbarnen och titta till alla djuren
Skär kycklingfiléerna i långa, centimetertjocka strimlor. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Servera kyckling, den svala dippsåsen och paprika i skålar som plockmat
Ugnsstekt kycklingfilé, enklare kan det inte bli och den stekta blomkålen brukar slinka ner utan problem, på både stora som små, även om de annars inte gillar blomkål
Kanske du blir inspirerad att göra kycklingenmed helt andra kryddor,. Garderoberna blev rensade, bokhyllan likaså och väggen i vardagsrummet är nu "tom" från fotografier och tavlor, bara att fylla på med nytt och fräscht
Jag använde äppelmust från Kivik med världens kortaste ingrediensförteckning. Servera blomkålsrisetmedkycklingklubborna i äppelsåsen och gärna lite stekta äppeltärningar
I dagens matlåda fanns något så fint som kycklingmedblomkålsris och jordnötssås – så himla gott. Servera medkyckling tillagad på valfritt sätt och njut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.