Ursprungsrecepet kommer från kokboken "Medelhavsmat för svenska kök" av Mette Ankarloo. Än idag kan jag bläddra i den och tycka att den står sig utmärkt väl i jämförelse med många av de kokböcker som kommit ut under de fjorton år som gått sedan just denna titel stod högst på min önskelista
Ta upp kycklingbitarna, torka av med hushållspapper och spara marinaden. Stycka kycklingen i 8 bitar och lägg dem åt sidan medan du gör marinaden. Tillsätt sedan marinaden tillsammans med 1 dl vatten och buljongtärningen och låt puttra under lock i ca 40 minuter
Sätt ugnen på 225 grader. Salta, vik ihop filéerna och lägg dem i en lätt oljad ugnsfast form. Finhacka vitlök, rödlök, urkärnade paprikor och chilifrukt samt koriander
Servera med buljongkokt ärtris å tortillabröd. Anledningen till att jag blandade mixen med både vatten å matlagningsgrädde är att jag ville få en mildare smak
Det blev en snabbmiddag bestående av ärtrismed morotsbollar och chilisås såhär. Förra veckans matsedel avslutade jag med peppa ord om hur den här veckan skulle innehålla en liten extra krydda och vara något för er att se fram emot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.