Kycklinggrytamedsmakav dragon och västerbottenost. Servera med potatis eller ris. Smaklig måltid. Nu gäller även julstädningen vår frys här hemma, ser ut som om man har kommit till nordpolen när man öppnar frysen översta facket är fullt av is… klimat förändring till det kallare
Servera tillsammans med en sallad. Smaklig måltid. Arla, ytterst lite modifierat av mig. Det går snabbt, innehåller få ingredienser och smakar mycket och gott
Skär kycklingen i stora munsbitar och stek med. Vrid upp värmen igen på grytan, ta av locket, krydda och tillsätt den koncentrerade fonden och creme fraichen
Servera med basmatiris och ev. med Naan (bröd) 600 g kycklingfilè. Skär kycklingen i bitar. Finhacka lök och vitlök och stek i en gryta eller tjockbottnad kastrull i 5 minuter, ta upp ur gryta och lägg åt sidan sålänge
Smakaavmed paprikapulver, salt och svartpeppar om det behövs. Skär filéerna i munsbitar och bryn i en djup stekpanna tills de fått färg, krydda med salt och svartpeppar
Min mamma brukade laga en så himla god kycklinggryta när jag bodde hemma, då åt vi den oftast med pasta och sen när jag flyttade hemmifrån fortsatte jag att laga denna goda gryta med då tillsammans med ris
Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt. Jag hade dock önskat lite mer lakritssmak, så öka gärna laktritsmängden lite
Spritsad med marängsmörkräm och garnerad med macarons medsmakavlakrits. Den är gjord på chokladbottnar, fylld med vispad grädde smaksattmedlakritspulver och lite lemoncurde
RAW FOODBOLLAR MEDSMAKAV CITRON OCH LAKRITS. Eftersom jag har en stor passion för lakrits så japp det var bara tvunget att var med och sen är ju citron och lakrits partners in crime liksom
Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. (Lägg i lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten, går det att forma smeten till en kula är den färdig)
Smaka eventuellt avmed lite salt, svartpeppar och socker om det behövs. Skär kycklingfiléerna i små bitar, krydda med salt och svartpeppar och stek i lite olja/smör i en djup panna eller kastrull tills de fått färg och är genomstekta
När tryffelmassan svalnat något blandar du i godiset och slår upp i en form klädd med plastfilm. Dekorera varje tryffelbit med en saltflinga vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.