Min favoritsoppa är en thailändsk kycklingsoppa som heter TomKaGai. Jag har gjort tomatsoppa. Jag brukar modifiera receptet lite eftersom att jag sällan har citrongräs hemma och när jag väl köper det så är det dyrt och blir alltid över, samt lite andra småsaker som hjälper att göra det lite billigare och enklare
Visserligen har jag aldrig varit i Thailand, aldrig ätit på thai men jag har ändå gett mig på en tolkning av en av Thailands populäraste rätter - Tomkagai - en riktigt het kycklingsoppa
Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen. Koka upp kokosmjölken. Citrongräset kan läggas i hela istället och sedan tas ur när man skall äta, för de är hårda
4 citrongräs 1 röd chilifrukt 5 limeblad 100 g färsk ingefära 1 l kokosgrädde 80 g äggula 120 g strösocker salt 1-2 limefrukt 500 g mangopuré 500 g passionsfruktspuré 2 gelatinblad
Den här kycklingsoppan med kokosmjölk eller Tom Kha Gai som den brukarkallas är en mättande och väldigt smakrik soppa som direkt kvalificerade sig på vår topplista för soppor
Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen. Koka upp kokosmjölken. Citrongräset kan läggas i hela istället och sedan tas ur när man skall äta, för de är hårda
En snabb titt på ingredienslistan för Thaimat brukarräcka för att snabbt avfärda middagsplanerna, men för Tom kha gai (min absoluta favoriträtt under Thailandsvistelserna) krävdes det inget större planerande, däremot så bytte jag ut citrongräset mot citronskal – visserligen inte det minsta likt men lika gott blev det för det
blomkål, zucchini, paprika, tomat, ris osv). En fördel är att man kan tillsätta vad man vill i soppan. Räkor, kyckling eller annat kött och även grönsaker kan man variera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.