½ dl
kokosblomssocker - ljust muscovadosocker går också bra
1 tsk
vaniljpulver, knappt
60 g
smör, laktosfritt eller vanligt
Dela och kärna ur plommonen och lägg med den kupiga sidan upp i en smord ugnseldfast form.
Kör snabbt ihop resten av ingredienserna i matberedaren till ett smul, bara några sekunder. Det ska inte gå ihop som till en pajdeg, utan bara bli som en smuldeg.
Fördela smulet över plommonen och baka i ugnen på ca 210 grader 20 minuter.
Den senaste i raden av olika äppelkreationer är alltså en lättgjordoch god efterrätt där äpplena får samsas med mandelspån, kokosflingor, kanel, honung ochkokosmousse
Nåja, nu skulle det i alla fall göras en rabarberpaj, och eftersom jag även hade lite krusbär i frysen som behövde användas innan det är dags att plocka nya, så skarvade jag med dem
Vid behov serverar du något alternativ avkokos, ris eller soja till. Inspiration till den här goda efterrättskakan med årets skörd av äpplen och plommon, ochmed ett kul täcke av cornflakes, mandel och vit choklad, har jag fått av Annika på bloggen Bak och Mat för alla
Mixa slät medmixerstav. I med vatten, kokosmjölkoch buljong. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefära och hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
Men problem är till för att lösas så med hjälp av lite glasyr, kokosoch färska jordgubbar dekorerade jag över fadäsen och kakan ser lika underbart god och härlig som den faktiskt är
Späd med en aning vatten och pressad apelsin om du tycker det verkar för tjockt. I steriliserade burkar med locket hårt åtdraget står den sig säkert flera månader, men jag tror nästan att den går åt fortare
När du är nöjd med konsistensen, i med resten av valnötterna och mixa några sekunder. För att få choklad runt om hela och utan att få en platt botten, brukar jag lägga de färdigdoppade bollarna på ett ugnsgaller med en plåt med bakplåtspapper under
Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke avhavregryn, kokosoch mandelspån. Under några år nu har vi haft förmånen att få hälsa på dem i Torekov i augusti, precis när björnbären börjat mogna, och då ger min snälle svåger sig hjälpsamt och oförväget in bland de stickiga snåren så att jag ska få med mig några burkar mörkröda aromrika bär hem
Det fiffiga med den här sirapen är att den har mycket lågt GI, och den kan därför användas av diabetiker och andra som av någon anledning vill eller måste avstå från socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.