Glutenfritt olivbröd med timjan, rosmarinoch oliver. I dag blev det ett snabbakat olivbröd fyllt med oliver, timjan från trädgården, rosmarin från ica och flingsalt från skafferihyllan på jobb
Häll upp i burk eller skål och låt svalna helt. 1 kvist färsk rosmarin. Häll saften ( blir ca 2 dl ) i kastrullen och tillsätt timjan, rosmarinoch socker. 1 kvist färsk rosmarin
Rensa och hacka bladen av timjan ochrosmarin samt gräslök. Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå några timmar i kylen och få smak
grovmalen svartpeppar. Krydda steken med salt och peppar. Skala och skiva vitlöken. Lägg sedan steken på ett ugnsfast fat med vitlöksklyftor och örter runtom och häll på vattnet
2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Vita skalade sesamfrön, nymalen svartpeppar, havssalt och torkad timjan att toppa med. Blanda äggen (inte äggvitan) tillsammans med dom torra ingredienserna, äppelcidervinägern och mjölken
Tomatfoccacia medrosmarinoch timjanDeg. Lägg örtkvistarna i en mortel tillsammans med vitlök och olivolja, krossa allt tillsammans så att smakerna blandas
Vispa ihop ägg, salt, hackad timjan, rosmarinoch vatten. Du kan använda andra frösorter än sesam och pumpafrön om du känner för det och har du inte något sesammjöl kan du exempelvis ersätta det med mandelmjöl eller kokosmjöl
Tillsätt grädden, och kvarna över en aning salt och rikligt medsvartpeppar. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
När det blir så sagolikt gott med enbart de goda skockorna, potatis, salt, svartpepparoch grädde, vore det bara pretantiöst av mig att slänga in någon ny krydda
Ringla över ganska rikligt med olivolja så att alla potatisarna får en oljig yta. Till söndagsmiddag gjorde jag lammhamburgare och dessa goda potatisar som tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.