Janssonsfrestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Denna variant är en mild krämig och snäll Jansson, ja helt enkelt barnvänlig och ett måste för alla som egentligen säger att de inte gillar Jansson att testa och för Janssonälskare blir det att säga Mmmm
laktosfri färskost Valio. Blanda till glasyren och bred över kakan. Smörj en form, 24-26 cm i diameter, med laktosfritt smör samt bröa med mald mandel. Häll i formen och grädda ca 60-70 minuter på näst nedersta falsen. 25 g mjukt smör laktosfritt
Jag gjorde den också glutenfriochlaktosfri så alla skulle kunna äta. Vispa upp den och tillsätt eventuellt mera laktosfri grädde till önskad konsistens
Mixa casewnötter, lök och sesamfrön i en mixer tills det blir smulor. Rör ihop margarin, nötter, sesamfrön, mjölmix och kryddor, använd gärna elvisp så alla klumpar försvinner
Pudra över lite florsocker och servera med laktosfri grädde eller glass. Förra veckan var det vår tur att sälja fika på skridskoskolan i ishallen och jag hade bland annat med mig den här kladdkakan som ett alternativ för de som är gluten- eller laktosintolleranta
och då passade jag på att göra de här goda glutenfria rutorna, som passar lika bra till fika som till efterrätt med lite vaniljsås, vispad grädde eller en kula vaniljglass
Idag har jag bakat gluten ochlaktosfria bullar och blev glatt överaskad på smaken ,de blev goda men att jobba med en glutenfri deg var en ny upplevelse degen var liksom "kort" och inte elastisk men det gick ju bra det med
Skala potatis och lök - skär dessa i tunna strimlor. Häll över ansjovisspad och grädde. 1 kg mjölig potatis 2 st gula lökar200 g ansjovisfilé3 msk ansjovisspad 3 dl mjölkfritt alternativ till grädde (jag använder havregrädde)3 msk glutenfritt ströbröd 3 msk mjölkfritt margarin Gör så här. Smörj en ugnssäker form ca 25x30cmVarva potatis, lök och ansjovis i formen - avsluta med potatis överst. 3 msk glutenfritt ströbröd
Därefter höjer du värmen och låter din Janssons stå i ugnen tills den fått fin färg. Här kommer mina absolut bästa recept på dessa tre klassiska bufférätter som vi äter både till jul och påsk – och kanske du äter dessa rätter även till midsommar
Janssonsfrestelseoch amarone alltså. Och den bittra russin- och körsbärskaraktären tillsammans med vaniljen och chokladen i vinet passar perfekt till den gräddiga och salta karaktären hos frestelsen
Hacka löken och dela sedan anjovisbitarna. Varva sedan potatis, ansjovis, lök, kryddor och grädde. 2) Skala potatis och lök. 4) Ta en osthyvel och hyvla sedan smöret till lövtunna flak. 4 dl laktosfri vispgrädde. 25 g laktosfritt smör
Värm upp en panna och lägg i kokosolja för stekning (utan smak). Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk
Värm upp en panna och lägg i kokosolja för stekning (utan smak). Lägg i den hackade löken och stek tillsammans med den röda curryn på låg värme tills löken är mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.