Blanda färsen med rosmarin, vitlök och salt och peppar. Forma fyra burgare och platta till. Skala och skiva löken och fräs den i smöret utan att den tar färg
Blanda vetemjöl, socker och salt i en bunke. Smula ner jästen och vispa ihop så att jästen löser sig. Slå jästblandningen över mjölet och blanda ner tärnat, rumsvarmt smör
långkok i tagine) där det tunisiska karaktäriseras av "harissa" (se recept nedan), "röd mat" och hetta, medan det marockanska är fruktigare, sötare och "gulare" med saffran, gurka, aprikoser och russin
Lammburgare med karamelliserad rödlök och parmesanmajonnäs. Min Lammburgare. Här kommer en variant på lammfärs med smakrika tillbehör och krispigt levainbröd
Det som skiljer dem åt är kryddningen och att jag inte har någon ost i bollarna. Vi käkade de små kryddiga godingarna med couscous, broccolifräs och fetaostsås
För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Polenta med tomat ochharissa, spenat och stekt ägg. Ibland måste jag testa en maträtt flera gånger innan jag antingen börjar tycka om den eller inser att jag aldrig kommer att tycka om den, hur mycket jag än vill och försöker
Under tiden korven är i ugnen, koka upp krossade tomater med några jalapenos som blev över, lite salt, peppar, några rejäla matskedar harissaoch lite riven ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.