Lappuggla,  Chokladmoussetårta och Philadelphiabullar
Millas Hälsoblogg
Millas Hälsoblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Bulldeg
  • 100 g smör
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 10 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl rårörsocker
  •  
  • Philadelphiafyllning
  • 100 g philadelphiaost
  • 150 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljpulver
  •  
  • Till pensling
  • 1 ägg Rårörsocker
  •  
  • Tårtbotten
  • 150 g smör
  • 3 dl råsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg 2dl vetemjöl
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Blanda i socker, kakao, vaniljpulver och salt.
  • Rör ned äggen, ett i taget, och därefter mjölet.
  • Grädda i 175° i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter
  •  
  • Mörk chokladmousse
  • 200 gram mörk choklad 70%
  • 2 ägg 3 dl vispgrädde
  •  
  • Ljus chokladmousse
  • 200 gram ljus choklad
  • 3 gelatinblad 2 ägg 2 dl vispgrädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.