4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Öppen lasagnemed knaperstekt bacon, champinjoner, färskost och en massa god gräslök och salladslök. Koka upp vatten och lägg i lasagneplattorna en i taget
J. a. g. ä. r. e. n. s. t. o. k. ö. l. ,. m. i. b. d. v. c. å. N. u. p. j. –. h. D. y. ). I. 5. 0. q. 3. f. 2. z. 1. P. /. 7. G. S. L. B. R. K. H. (. A. T. O. V. M. E. x. 4. -. U. w. F. t J. d l
Bryt lasagneplattorna i två delar och koka dem i kokande saltat vatten tills de är al dente. Stryk ut hälften av broccolin på lagret, lägg på en platta till och täck med tomatsåsen
Varva lasagneplattormed ricotta, svamp- och spenatblandningen och mandelröran. Då pratade hon om (bland annat) den här lasagnenoch trots att jag sett den i hennes kokbok och blogg men den lät så fantastiskt god just då så jag var tvungen att testa det
Lägg sedan ut två lasagneplattoroch täck över med béchamel, pesto- ochsvampsåsoch riven pecorino. Lägg sedan ut ytterligare två lasagneplattoroch täck över med béchamel och skivor av fontina-ost
rensa och dela svampen i mindre bitar. Tillsätt broccoli, vitlök och senap. Salta och peppra. Vänd ner pastan i stekpannan, strö över timjan och servera
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Medans pajen är i ugnen skär baconen i bitar och knaperstek det utan smör. Skär paprikan, broccolin, purjolöken ochsvampen i bitar och stek dem lätt (krydda), lägg sedan ut i pajskalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.