4 500 g räkor med skal (färska eller frysta, tinade) 1 minibaguette 3 msk majonnäs eller räkmajonnäs (se länk i texten, punkt 4) 3 msk finskuren gräslök 1/2 tsk finrivet citronskal 2 tsk färskpressad citronjuice 80 g löjrom (alt
Som ni kanske ser på bilden serverade jag rätten medbrödchips eftersom det stod så i orginalreceptet men jag har utelämnat det här eftersom det inte gav mycket mer än merarbete
Det blev laxcannelloni och lasagne. Eftersom Leif jobbar i Arvidsjaur på veckorna numera så behöver han lite matlådor att ta med sig, så idag har vi gjort storkok för att kunna fylla matlådorna
Fyllningen kan man variera som man vill, vi har tidigare gjort bland annat köttfärsfyllda cannelloni, ostfyllda cannellonis med tomater och cannelloni med lufttorkad skinka och ost
Servera medbrödchipsen. Toppa tartaren med rom. Garnera med rucola och dill. Krydda med kajennpeppar, 1 krm salt och ½ krm peppar. Mixa den varma oljan och dillen (inklusive stjälkarna)med 1 krm salt slätt i en blender (ju starkare motor desto slätare resultat). Hacka räkorna och blanda dem med 1 msk av räkmajonnäsen, gräslök, citronskal och -juice. 500 g räkor med skal (färska eller frysta. Skal från 500 g räkor med skal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.