4 500 g räkor med skal (färska eller frysta, tinade) 1 minibaguette 3 msk majonnäs eller räkmajonnäs (se länk i texten, punkt 4) 3 msk finskuren gräslök 1/2 tsk finrivet citronskal 2 tsk färskpressad citronjuice 80 g löjrom (alt
Skala räkorna (spar skalen om du väljer att göra egen Räkmajonnäs). Blanda de hackade räkorna med 1 msk (för 4 port) av majonnäsen/räkmajonnäsen, gräslök, citronskal och – juice
Fördela räkmajonnäsen på brödet. 1. Blanda majonnäs, gräddfil, grovt hackade räkor, dill och rödlök. 2. Kantskär brödet och stek skivorna gyllenbruna i smör Det går också bra att rosta brödet
Täck över brödet med räkmajonnäsen. Tina djupfrysta räkor. Skala och hacka dem. Blanda dem med majonnäsen och smaksätt den eventuellt med salt och vitpeppar
Täck brödet med räkmajonnäsen. Så här dagarna innan Sveriges nationaldag den 6'e juni, tänkte jag att det kunde passa bra med nånting som i alla fall jag förknippar med typiskt svensk mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.