Då har vi kommit fram till mittiveckandagen onsdag, även känd som lillelördag. Att det kallas för lillelördag har vi fått veta har att göra med att det förut kallades piglördag, vilket innebar att pigorna hade ledigt på onsdagen istället för på lördagen
Där kan man sedan förra onsdagen fira lillelördag och äta av en kvällsbuffé som igår bestod av en massa olika goda smörrebröd, sallader, varma mackor och en magalaktiskt god hönsesallad
Hoppas ni har en fin "lillelördag". Jag har redan startat med julgodiset. Knäcken är gjord. Jag har fått gömma den för att det ska finnas nåt kvar till glöggkvällen
Här har jag samlat åtta recept på kycklinggratäng, som är enkla och ändå lite sådär vardagsfestliga som du vill att mat ska vara så här när det både är lillelördag och löningsdag
Låt oss fira in lillelördagen med en jädrans god sallad i lyxig skrud. Den här salladen har allt. Nu är det redan onsdag och vi har snart passerat halva veckan innan helgen anländer
Lillelördag och man kan äta lite extra gott. Jag som har förmånen att arbeta hemifrån några dagar i veckan kan förbereda rätter som den här men det går givetvis lika bra att göra det på morgonen eller kvällen innan
Kanske det blir någon god efterrätt också senare ikväll, det är ju faktiskt lillelördag. Tisdagarna har för vår del blivit soppdag numera och det finns otaliga sopprecept att plöja genom
I går firade vi att vi rott kaoset i land med att äta god buffé på lillelördag "Hos Morten" här i stan, så skönt att få sitta och äta i ett rum utan kartonger och grejer överallt runt omkring
Ha en fortsatt trevlig lillelördag s¨ses vi snart igen,. I lördags hade vi ju våra kära vänner och resekompanjoner här på middag och vi kan lova att det var två mätta och nöjda gäster som körde hem lite senare på kvällen
Det är ju ändå lillelördag. Idag känner jag mig som ett barn igen. Jag menar hur i all sin dar kom jag på att göra frozen yogurt toppad med en nutellafylld croissant
En fortsatt fin onsdag och lillelördag önskar vi att ni får fira. Det har inte varit någon hejd på frossandet i rabarber denna vår och försommar för vår del, kanske har det något att göra med rabarbernas tidiga intåg i år eller att en viss jobbkompis till fru M blivit husägare och numera äger en rabarberdjungel, eller är det kanske en mix av dom båda
Ville lyxa till dagens lunch som idag blev just korvstroganoff men kände inte för den vanliga klassiska så jag slängde ner en påse tacokrydda som låg i skafferiet och det blev inte alls så dumt lite lyxigare denna lillelördag
Börja med att putsa köttet och ta bort fettkappan. Skär det i åtta skivor ca 2 cm tjocka. Banka ut dem med en köttklubba till halva tjockleken (tips - lägg en plastfilm ovanpå köttbiten och banka ut den med botten av en kastrull)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.