Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisariliteroligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikoniolika former
Hand upp den som kommer äta nå gott ikväll. Första dadel-tilltugget är en varm variant där man lindar bacon runt dadlar och tillagari ugnen och det andra tilltugget är kallt och där sätter man in en bit ädelost i varje dadel
Under hela december har jag varit sugen på att göra fudge men när jag väl skulle sätta igånginsåg jag att inget recept jag hittade passade de ingredienser jag hade hemma
Förra året hade jag inte en burk med vetesur i kylen och fick därför baka de lussebullarna på jäst. Jag tycker jag fick då fick dem riktigtsaftiga och goda ändå tack vare kesellan jag hade i
Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheterisig. Med tanke på de mängder av smör, grädde och socker som har gått åt även till andra recept så är det rätt imponerande
Skrapa ur äggen o häll iinnehålleti matberedaren. Blanda ihop. Jag brukar ibland ta mer vitlök och sen blanda iturkisk yoghurt för att få såsen lite lättare
Igår åt vi en av de godaste juleskumskreationernai hela kalendern. Förutom alla de goda egenskaper vitidigare känt till att J har, visade det sig att han är en naturbegåvning som juleskumsbagare
flingsalt. blandade frön och kärnor att toppa med, exempelvis solrosfrön, linfrön och blå vallmofrön. Blanda alla ingredienser utom flingsalt och frön att toppa med
Nu är julafton här - som vi har längtat. I alla fall vissaifamiljen har längtat lite extra mycket. Bakom sista luckan i kalendern gömmer sig julens vanligaste efterrätt
Så var det dags igen att göra en ny laddning treveckorssallad men eftersom julen närmare sig, med storm steg som det känns, så så svängde jag ihop en sallad med rödkål och smaksatt med apelsin
Igår tyckte jag att det var dags att baka småkakor igen. Jag var sugen på att baka både kolakakor och chokladsnitt men kunde inte bestämma mig för vilket, så det blev en korsning - chokladkolakakor
Jag har gjort saffrasparfait många gånger förr även om det är flera år sedan nu. Då har jag alltid serverat med hallonsås men i år ville jag göra efterrätten litejuligare samt prova på något nytt, så det blev lingonsåsistället
Knäck var något som efterfrågades av flera innan första luckan öppnades. Här kommer först ett grundrecept och därefter ett par olika förslag på hur man kan variera knäcken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.