Sedan tidigare ligger mitt recept på skumtomtefudge ute. Årets smak på skumtomtarna är “Vinteräpple“. Gör denna variant på samma sätt men ersätt den vita chokladen med mörk choklad och vanliga skumtomtar med årets smak
SkumtomtefudgeDet här receptet stötte jag på förra julen men blev aldrig riktigt färdig att prova. Nu när sonen hade en påse skumtomtar så frågade jag om jag inte kunde få ett gäng av honom
Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Skumtomtefudge. Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader
Så det var med lite darr på handen som jag gjorde en sats skumtomtefudge. Skumtomtefudge12 st skumtomtar50 g smör1 dl vispgrädde2 dl strösocker100 g vit chokladröd karamellfärg Lägg tomtar, smör, grädde och strösocker i en tjockbottnad kastrull
Under hela december har jag varit sugen på att göra fudge men när jag väl skulle sätta igång insåg jag att inget recept jag hittade passade de ingredienser jag hade hemma
Skumtomtefudge. Godmorgon Fjärde Advent. Sista advent för i år är redan här, och vi kan konstatera att det nu bara handlar om ett fåtal dagar kvar till julafton
Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig. Med tanke på de mängder av smör, grädde och socker som har gått åt även till andra recept så är det rätt imponerande
Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Jag bara måste blogga om gårdagens middag - den var en sån fullträff
Testade att göra en fudge på mörk choklad så även min son, Max, skulle kunna äta den. Riktigt gott. 10-15 bitar tomteskumgodis2 dl strösocker1 dl grädde50 gram smör100 g mörk chokladKlipp de stackars tomtarna i bitar
Igår åt vi en av de godaste juleskumskreationerna i hela kalendern. Förutom alla de goda egenskaper vi tidigare känt till att J har, visade det sig att han är en naturbegåvning som juleskumsbagare
Så var det dags igen att göra en ny laddning treveckorssallad men eftersom julen närmare sig, med storm steg som det känns, så så svängde jag ihop en sallad med rödkål och smaksatt med apelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.