Gelé-/marmeladgodisar av svartvinbärssaft. För att göra dessa gelé-/marmeladgodisar i lite roligare former så brukar jag använda mig av istärningsformar av silikon i olika former
Första dadel-tilltugget är en varm variant där man lindar bacon runt dadlar och tillagar i ugnen och det andra tilltugget är kallt och där sätter man in en bit ädelost i varje dadel
Och - hurra, jättegod. Det är smakligt och gott med ordentlig chokladsmak, som det blev med den 70%-iga chokladen, men vi har redan mängder av godis med mörk choklad till vårt gottebord. Erkas Perkas mörka chokladfudge1 burk sötad, kondenserad mjölk (375 g)25 g smör250 g mörk choklad (70 %), smält Värm mjölken med smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills smöret smält och mjölken börjat tjockna till en tjock kolasås. I 2009 års advenskalender bloggade jag om min farbrors vitlökssill den 23. 375 g
Det här skulle kunna vara det recept vi lagt upp som har mest komprimerad mängd onyttigheter i sig. Med tanke på de mängder av smör, grädde och socker som har gått åt även till andra recept så är det rätt imponerande
Jag bara måste blogga om gårdagens middag - den var en sån fullträff. Och korintsåsen gör att den känns julig så därför platsar den som lucka 8 i min adventskalender. Salta och peppra runt om, lägg i ugnssäkert fat och stek färdigt i ugn i 150° tills innertemperaturen är ca 60-65 grader
Den här salladen skulle säkert göra sig bra på julbordet som ett komplement till alla kött- och fiskrätter, så jag tror jag tar med en laddning ner till Skåne där vi ska fira jul
Vi brukar ha en massa sorters julgodis, men i år har vi bara gjort en variant - än så länge. Men dessa som gömmer sig bakom lucka nummer 20 är så lättgjorda så de ska jag nog göra redan i morgon
Gravad lax - grundrecept. Gravad lax - grundrecept. Att grava lax är inte speciellt svårt, men det man behöver tänka på är att se till att frysa laxen i minst 3 dygn, i varje fall om den är viltfångad (odlad lax sägs det lite olika om den behöver frysas eller inte). 1-2 tsk grovkrossad vitpeppar. Gnid in köttsidorna av laxen med ca 1/3 av saltblandningen på varje bit. 2-3 msk grovmalen, extrakryddad senap. 3/4-1 msk rödvinsvinäger. ½-1 dl finhackad dill. 1-1½ dl neutral olja (raps, solros, majs). 1-2 tsk grovkrossad vitpeppar
Jag måste erkänna att jag föredrar hallon- före lingonsmaken men Mamma tyckte det var riktigt gott med lingonens lite kärvare smak till den mjuka, milda saffransmaken
Knäck var något som efterfrågades av flera innan första luckan öppnades. Microknäck - grundrecept ca 30-35 st. Rör ner 2-3 droppar pepparmyntsolja/pepparmyntsarom i smeten, garnera med lite hackade polkagrisar ovanpå. Kokosknäck till vänster och pepparkaksknäck till höger ca 30-35 st
Idag blir det ett recept värt att ha på 3. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. e advent och det kommer ifrån boken ”Vinterns söta” av systrarna Eisenman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.