11 tsk
smör el margarinSeg chokladkaka med knäckglasyr
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en rund bakform som mäter ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.
Hacka nötkärnorna till garneringen grovt. Smält sedan matfettet. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan det smälta matfettet och äggen. Rör smeten slät. Bred ut smeten jämnt i bakformen och strö över nöthacket. Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter, då cirka 5 minuter återstår av gräddningstiden, blanda samman socker, sirap och vispgrädde till knäckglasyren i en kastrull. Värm upp blandningen och låt massan koka kraftigt tills den tjocknar något cirka 3-4 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker och matfett. Rör om till en slät konsistens.
Ta ut kakan ur ugnen och ringla över den varma glasyren, ställ åter in kakan mitt i ugnen denna gång och grädda ytterligare cirka 7 minuter eller tills glasyren börjar bubbla.
Hej mina vänner. Nu är det färdigjobbat för min del för idag. Jag och barnen har varit i affären och köpt lite mat till ikväll också och nu har vi precis ätit lite mellanmål
Vill du ha mintsmak så väljer du en mörk choklad med mintcrisp. Kakan är gjord på mörk choklad, den passar alldeles utmärkt till fruktcocktail, vispad grädde
Kakans bas är svarta bönor, bananer och mörk choklad. En kladdigt god chokladkaka är svår att motstå. Med tanke på innehållet i den här kakan behöver du inte tänka på att motstå utan kan unna dig en bit och kanske även påfyllning
100 g mörk choklad (75%, eko) 75 g ägg (eko) [2 små ägg] 150 g farinsocker, mjukt [2 dl] 0,5 tsk vaniljpulver (eko) [om du använder vaniljsocker ta 1 tsk] 75 g olivolja (fruktig och eko) [0,75 dl] 100 g bovetemjöl (eko) [2 dl] 1 g salt [1 krm] 1 g bikarbonat [1 krm]
Mörk bild. Låt svalna och servera med mixade jordgubbar. )Mörk chokladkladkaka mednötknäck100 g smör3 dl strösocker1. 5 tsk vaniljsocker1 krm salt2 st ägg200 g blandade hackade nötterKnäckglasyr1 dl strösocker1 dl ljus sirap1 dl vispgrädde2 tsk vaniljsocker1 tsk smör el margarinServeras med mixade jordgubbarSätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform som mäter ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten
Blanda smör, grädde och mörk choklad i en kastrull och smält på låg värme. Den här chokladkakan blir extra god om den tillagas dagen innan så att choklad och kakaosmaken hinner komma fram
Det här är en god sockerkaka med kraftig chokladsmak. För någon dag sedan bakade jag en mörkchokladkaka enligt ett gammalt recept som jag har haft i evigheter
Servera med vaniljglass, grädde eller färsk frukt. 250 gram mörk choklad , av bra kvalitet. 1. Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladbitarna i det varma smöret och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.