Pinfärsk makrill hör sommaren till här ute på västkusten. Jag serverade den medfärskpotatis och dillmajonnäs - egentillverkad, men självklart går det bra att använda färdig majonnäs
Blanda ihop medfärskpotatisen. Så fick det bli detta året och det funkar bra det med. På bilden ser ni smörslungadfärskpotatis som är bland det godaste jag vet
Servera makrillenmed nykokt färskpotatis citron och dill samt lite sallad till. Rökt makrill är gott. Man måste inte ha stora anordningar för att röka fisk, det finns enkla små aburökar som är bra också
Vi fick några makrillar sist vi var ute och fiskade och dom tillagade vi idag. Använde mig av små färskpotatisar (som inte var så färska längre), jag la dom hela i en ugnsform, kryddade med timjan, både färsk och torkad, flingsalt, svartpeppar och hällde över olivolja
Tills den får sällskap av den fina makrillen och dillkokt färskpotatis. Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
Att göra gratäng med rå färskpotatis är ingen idé. Till gratängen drog jag ihop färsbiffar som jag smaksatte med smörstekt strimlad purjolök och lite dijonsenap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.