Till en middagsbjudning i somras bjöd jag den här smarriga efterrätten. Egentligen skulle man göra den som en stor marängtårta men jag tyckte det var roligare att göra små portionsmaränger i stället
Mitt nya projekt "att lyckas göra en bea" pågår, men lyckades inte i fredags heller. Det positiva är att man får en massa äggvitor över så man kan göra maräng
I helgen var det kalas för min mamma, och jag bjöd på dessa läckra marängbakelser, med en fluffig chokladmousse, en len vaniljkräm och syrliga bär samt några klickar grädde
Marängbakelser med hallonkräm. Underbara marängbakelser med hemmagjord vaniljkräm, mjuk sockerkaka, syrlig hallonkräm och gudomlig mjuk maräng på toppen
Vispa äggvitor och hälften av råsockret till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret och klicka eller spritsa ut 4-6 maränger på bakplåtspapperklädd plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.