En kall limekräm som passar till det mesta, gärna stark mat. 3 dl turkisk yoghurt 1 lime, skal och saft 2 tsk honung salt & peppar Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i kylen ett tag innan servering
För vem har inte nostalgiska smakminnen av marängtårta med jordgubbar från barndomen, ni vet då när det alltid var fint väder och sommarlovet kändes som en mindre evighet
Rulla ihop till en rulle med skarven nedåt. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i florsockret, lite i taget, till en fast smet
Lyft upp kastrullen/bunken, rör ner matfettet och låt limekrämen svalna. Förvara limekrämen kallt. Servera limekräm till kex, skorpor eller rostat bröd
Lyft upp kastrullen/bunken, rör ner matfettet och låt limekrämen svalna. Förvara limekrämen kallt. Servera limekräm till kex, skorpor eller rostat bröd
Smaka av med S & P. Limekräm. Servera ev med ris. Lägg bollarna på en ugnsplåt med paper och kör i mitten av ugn i ca 20 minuter. Riv skalet av en tvättad lime och blanda med 1 vitlöksklyfta, 1 tsk honung och 2 dl matyoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.