Sila bort blad och apelsinbitar (som ej slänges utan kan användas som smaksättare i brödbak). Fyll en panna med 2 liter vatten och lägg i de gula blombladen
Nu har jag kommit på det ultimata om man helt enkelt vill undvika socker men ändå gillar när det smakar lite sött kan man göra små surdegsbullar på surdeg eller levain + 4 dl degvätska och 2 tsk havssalt och 1 msk honung… vetemjöl en äggula (spara vitan till pensling) och lite olja till en elastisk och fin deg
Men, för tusentals år sedan bestod det söta i några funna blåbär ett äpple (som då var betydligt mindre sött än de vi äter idag) eller om vi hittade en skatt i form av honung
Det händer inte mycket i tillverkningsväg i mitt kök då vi fortfarande väntar på lite el i köket. Vi har ugnen inkopplad så mat kan vi göra men elen till allt det andra
Hon hade redan satsat en förmögenhet på krämer och piller för att få bukt med hudproblemen och hade inga större förhoppningar att hitta något som skulle kunna hjälpa
Sött, surt, beskt, hårt, mjukt, kallt och krispigt, allt i en underbar blandning. Och eftersom citron är en så fantastisk skapelse hann det inte gå lång tid innan mitt huvud började fundera på mängder av olika godsaker som skulle kunna smaksättas med citron
På den ringlar man över lite honung och äter som efterrätt till 3-rätters middag. )Ingredienser2 ägg4 dl mjölk2 dl mjöl1/2 dl oljaRingla över flytande honung, sirap eller pekmez (som är gjort av druvsaft från vindruvor)Gör så härVispa ihop alla ingredienser i en skål. Häll i röran i olja och rör om på medelvärme värme tills du får en tjock konsistens som på bilden i cirka 15 minuter
Smarrig marinad som passar bra till både gris och nöt. Fler recept finns i kategorin ”matrecept och tips” som du hittar under min presentationsbild lite längre ned i vänster sidokolumn
Ringla över flytande honung, sirap eller pekmez (som är gjort av druvsaft från vindruvor). På den ringlar man över lite honung och äter som efterrätt till 3-rätters middag. Häll i röran i olja och rör om på medelvärme värme tills du får en tjock konsistens som på bilden i cirka 15 minuter
Från början enbart avsedda som dessert men nu serveras de oftast till te eller kaffe på dagtid. nu)Månad sötsaker har temat ’’ VÅR ’’ jag vet inte vilken söt saker ska jag göra eftersom jag har funderat länge att göra petits four
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
De här är köttet som är väldigt lättlagat egentligen. Köttet som räcker hela veckan. För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande
Som en enda lång härlig söndag. Här bjuder jag därför på ett recept på linsbiffar som håller ihop. Lägg dem i en varm stekpanna och platta till dem lite lätt så att de blir mer som små biffar än för stora köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.