Nu har jag kommit på det ultimata om man helt enkelt vill undvika socker men ändå gillar när det smakar lite sött kan man göra små surdegsbullar på surdeg eller levain + 4 dl degvätska och 2 tsk havssalt och 1 msk honung… vetemjöl en äggula (spara vitan till pensling) och lite olja till en elastisk och fin deg
Men, för tusentals år sedan bestod det söta i några funna blåbär ett äpple (som då var betydligt mindre sött än de vi äter idag) eller om vi hittade en skatt i form av honung
Sött, surt, beskt, hårt, mjukt, kallt och krispigt, allt i en underbar blandning. Det var alltså socker och vatten som koktes samman och efter att det stelnat såg ut som glas
Från början enbart avsedda som dessert men nu serveras de oftast till te eller kaffe på dagtid. nu)Månad sötsaker har temat ’’ VÅR ’’ jag vet inte vilken söt saker ska jag göra eftersom jag har funderat länge att göra petits four
Det känns som en sund viktnedgång och dieten tar inte kål på mig. Jag brukar rulla i antingen kokos, pärlsocker, kakao men man kan också rulla i tex krossade nötter eller vad man kännner för
Artur som tror han är allergisk mot både avokado och dadlar frågar. 30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker. 2 ägg 30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
Det är en salt färdig mix av lakritspulver, salmiak och rörsockersom kokats till en trögflytande svart lakritssyrup, perfekt att använda till glass, milkshake, bakning och smaksättning i såser med mera
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Förrseten tycker jag kikärtor är gott, så det skulle inte vara hela världen som så var fallet
Spadet ska tydligen agera som substitut för äggvita. Eftersom kladdkakan inte innehåller ägg och jag valt att använda olja som matfett, blir den vegansk (och mejerifri)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.