1 Steg
3, tomatsås 3 klyftor vitlök, pressade 4 msk tomatpuré 1 msk sambal oelek ca 800 g krossade tomater
1 Steg
4 3 pkt mozzarellaost á 125 g. 1 lök, i strimlor 1 kruka färsk basilika 3 dl parmesan, rivenSteg 1
Skiva aubergine på längden i centimeter tjocka skivor och lägg på en plåt. Salta och låt stå en timme. Steg 2
Sätt ugnen på 250 grader varmluft. Häll av allt överflödigt vatten från auberginen, ringla olivolja över skivorna. Lägg skivorna på ett ugnsgaller. Sätt en tom plåt i ugnen med ett bakplåtspapper på så eventuella droppar hamnar på den. Baka i ugnen på gallret i 20 minuter. Steg 3, tomatsås
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål. Steg 4
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva mozzarellaosten i 0,5 cm tjocka skivor. Finhacka basilikan. Varva aubergine, lök, basilika, mozzarella och tomatsås i en ugnsfastform. Toppa översta lagret med parmesanost. Gratinera i 40 minuter. Låt stå och svalna/sätta sig i 20 minuter innan servering.
olivolja (sammanlagt i receptet ingår ungefär 1 dl). Skiva aubergine så tunt du kan. Lägg skivorna i lager i ett durkslag med lite salt mellan varje lager
Så smakfull, förhöjer vilken måltid som helst. En god grönsaksrätt med lite bröd och rostade frön eller nötter, men som även passar till kött eller kyckling av olika slag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.