Häll citronsaften i en kastrull tillsammans med flädersaften, smöret skuret i mindre bitar och hälften av sockret. Hetta upp blandningen och vispa under tiden sönder äggen tillsammans med resten av sockret.
Till höger längst ner är den maten som var minst god. Tänkte att det kunde vara kul med ett inlägg om matenviåt på Kreta (Platanias) som lite tips för er som ska dit
En ölkorv innan maten blir klarSalta mandlarOst och kexKaffe, choklad och likörLåna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Nybakta scones som jag inte behövde kladda ihop det minsta på egen hand. Vi njöt allesammans av ljumma ljuvligt doftande scones med jordgubbssylt och ost på till söndagsfrukost
Efter middagen och tvagning av både oss och disken, så blev det efterrätt minsann. Inte det mest fylliga vinetvi druckit, men godkänt fick det, kanske mest tack vare att det passade så bra till maten
- (som jag använder enbart till desserter), som blev precis lagom små portionsbitar av desserten. Till efterrätt hade jag gjort tocino de cielo, som påminner om spansk flan de huevos om ni har smaka det, men eftersom maten behövde vara fri från mjölk gjorde jag denna dessert som enbart består av ägg och socker
Desserten däremot är olika varje år (måste ju ha någon variation) och i år blev de hallonmarängswich med gröna mini maränger, lila grädde och skrämmande blodsås
Men när man lägger till fett, salt, andra smaker, färg, doft, en behaglig känsla i munnen och positiva minnen blir maten god, lättuggad, lättsvald och alldeles, alldeles oemotståndlig
Nu är vi inne på sista veckan här i Alanya. En som kan glädja sig åt att få läsa min första kokbok LCHF för seniorer snart, är Gisela Askne, som vunnit ett signerat exemplar på en utlottning hos Kostrådgivarna
Ytterligare ett pittabalanserat recept från Maten från min by - ayurveda för din hälsa. Jag har även lagat och bloggat om recept från Janesh Vaidyas tidigare bok Maten är min medicin och de recepten hittar man samlade här
Visst är det gott med rester men ännu skönare är att ha kylen tom efter festen. Lax 50-75 gr. Potatissallad 100-150 gr. Paj 100-125 gr. Dressing 1-2 msk. Dessertost 15-25 gr. 50-75 gr. 100-150 gr. 100-125 gr. 1-2 msk. 15-25 gr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.