Rör ner salt, stött kummin och resterande rågmjöl. För att laga Estniskt surdegsbrödutanjästFörsta gången man bakar det här brödet måste man göra en surdeg
2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk
Och så blir kakan lite mer intressant och mindre helsöt i smaken. Gillar man inte citron utan vill ha en renare chokladsmak på kakan kan man byta ut citronsaften i glasyren mot grädde eller mjölk
Strö på pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter på 175 grader. Börja med att lägga in bakmargarinet i frysen, skär sedan rabarberba i fina tärningar
Vi äter den som den är, utan vaniljsås eller glass. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Denna gång blev det ett riktigt gott surdegsbröd med dinkelmjöl i. Ingrediensersurdegen från gårdagen1 tsk jäst2 dl kallt vatten2 dl vetemjöl special2 dl siktat dinkelmjöl1 dl dinkelmjöl fullkorn1 msk honung1½ tsk saltPå morgonen så blandar man surdegen från gårdagen med jäst och vatten, tillsätt sedan övriga ingredienser. Rör om kort tills allt blandats ordentligt och låt vila i 45 min. Gör detta moment totalt tre gånger med 45 min mellanrum. Sätt ugnen på 250 grader när det är 30 min kvar av jäsningen. Efter 15 min öppnar du luckan och vädrar lite. Fortsätt att vädra var femte minut tills brödet stått inne totalt 30-35 min. 1 tsk jäst. 30 min
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.