Med arkitekter i familjen är det självklart att den här sillinläggningen finns på julbordet. Att den dessutom är lätt och snabb att göra gör det ju bara bättre
Att rätten heter Curres pastagratäng är helt enkelt för att det är så min morbror heter och det här var en av hans paradrätter som han gjorde när jag och mina kusiner var små
En mer traditionell sill, med tydlig smak av tomatjuicen. Lite oväntat gick den här väldigt bra hem hos de utländska utbytesstudenter som var med vid midsommarfirandet, som tyckte denna var bättre än både basilikasillen och björnbärssillen
Svärmors goda sill fixar man enkelt till något dygn innan den skall ätas. 1 burk matjessill a 200g2 msk matjessills spad1 msk tomatpuré2 msk sherry söt/halvsöt1-2 tsk socker2 tsk finhackad dill1 krm saltBlanda alla ingredienser i en ren glasburk, tillsätt sillen (dela den om den inte redan är delad)
Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.