För att göra Mums behöver du ingen ugn. Det här är ett väl beprövat recept som alla barn, ja alla vuxna också gillar1 äggvita1½ dl vatten4½ dl strösocker1½ dl florsocker2 msk potatismjöl1 msk vaniljsocker---------2 msk gelatinpulver1½ dl hett vattenGarnering1 påse kokosflingor3 msk kakaoBlanda allt utom hett vatten och gelatinpulver i en fettfri bunke
Mums-mums eller skumtoppar eller vad man vill kalla dem är något jag älskar. Den mjuka marängen gifter sig så fint med den mörka knapriga chokladen tillsammans med kokos eller hasselnöts bitar
Jag och treåringen har en deal. När vi går till biblioteket går det inte att undvika det inbyggda caféet som frestar alldeles vid entrén, och en godsak är snarare regel än undantag
Och de fick precis som mums-mums en fluffig konsistens och en ungefärlig smak, RIKTIGT GODA. Precis som överskriften lyder, så testade jag ett recept jag hittade på en annan träningsblogg på chokladbollar
Insåg när jag skulle döpa denna kladdkaka att skumbollen har väldigt många namn - gräddbulle, mums-mums, kokosboll, kokosmunk, kokostopp, ja det finns nog fler
Det påminner om Mums-Mums (fast utan rånbotten) eller skumraketer. Kommer ni ihåg mina Skumkokosrutor. Här har jag gjort en liknande variant - men doppat i smält choklad
Konsistensen är mjuk, luftig, lättarbetad och den smakar ungefär som innehållet i mums-mums. Med Fluffy White Frosting brukar jag spackla mina tårtor, ett alternativ till marängsmörkräm
Gräddbullar, mums-mums, kokosbullar ja kärt barn har många namn här är ett recept som jag tycker är otroligt gott, och för att citera min far och sambo så smakar de faktiskt som dom man köper i butik, bra betyg tycker jag
Konsistensen är mjuk, följsam och lättarbetad och den smakar ungefär som innehållet i mums-mums. Med Fluffy White Frosting som det engelska namnet på det är kan man spackla tårtor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.