Arbeta ihop alla ingredienser till en deg, plasta och låt vila i kylen 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Kavla ut degen 3 mm tjock på ett lätt mjölat bord och stick ut runda kakor i önskad storlek.
Lägg över på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 180 grader i 10-12 minuter eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna helt. Mums mums
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Koka vatten, strösocker och glykos i en kastrull till 121 grader. Under tiden vispar du äggvitorna till en fast maräng. När sockret nått sin temperatur häller du det över marängen med tunn stråle medan du vispar med elvispen på maxhastighet. Fortsätt sedan att marängen tills den känns ljummen och fast. Ta upp gelatinbladen från vattnet och smällt lite lätt i en skål i mikron. Blanda i lite maräng i det smälta gelantinet och sedan vänder du i allt i resterande marängsmet.
Spritsa ut önskad form på kexen och stoppa in i frysen i 2 timmar.
Smält choklad över ett vattenbad och tillsätt rapsolja. Doppa varje mums-mums och lägg över på ett galler, strö över kokos eller strössel och låt chokladen stelna i kylen.
Så här gör du. Fördegen. Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanfart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15min
Vi hittade ett recept av RoyFares som blev årets konditor 2010. I söndags när vi skulle fira Fars dag var det självklart att det skulle bli något med choklad förstås
Det här receptet från RoyFares ger helt fantastiska morotsmuffins. Fares skriver ju sina recept med viktangivelse först och volymmått i parantes, jag såg bara siffran 12 och sen gick det som det gick
Pajskal. 100 g smör. 200 g digestive. 2 msk strösocker. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen väl i en matberedare tillsammans med sockret
Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna grovt. Lägg upp 12st muffinsformar på en plåt. Blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel och muskot i en bunke
Deg200 g mjölk, kall [2 dl] 30 g jäst 480 g vetemjöl, kallt [8 dl] 40 g strösocker, kallt [0,5 dl] 20 g osaltat smör, rumstempererat 110 g ägg [2 st] 500 g smör osaltat, för inkavling
Tänkte bjuda er på en sjukt god cheesecake från RoyFares, håll till godo. Godmorgon, lite seg idag efter gårdagens bravader, det blev en lång biltur till Skåne och när vi hade circa 5 minuters bilresa kvar stanna bilen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.