1 nötkött
t ex bog eller ytterlår 0.5 st lök hackad 1 msk matfett 0.5 msk paprikapulver mild ungersk 1 tsk salt 0.5 tsk kummin 0.5 krm chilipeppar mald 6 dl vatten 500 g potatis Det här behövs till 2 port:Skär köttet i ca 1 1/2 cm stora tärningar. Fräs löken i matfett i en gryta och strö över paprikapulvret.
1 Bryn
köttet i omgångar i en stekpanna. Lägg över det i grytan. Salta och krydda med kummin och chilipeppar. Tillsätt cirka hälften av vattnet. Låt grytan koka sakta under lock tills köttet känns nästan färdigt, ca 45 minuter.
1 Skala
potatisen, skär den i klyftor och blanda ner dem i grytan. Häll i resten av vattnet och koka grytan tills potatisen känns mjuk. Späd med mer vatten om det behövs och smaka av med mer kryddor.
Ingredienser Portioner. 4 ca 800 g nötbog 1 tsk salt 2 lagerblad 1 hönsbuljongtärning 2 morötter 2 palsternackor 1/2 liten rotselleri 5 potatisar 1/2 liten purjolök salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 4 4 potatisar 1 paprika 1 gul lök 2 msk olja 500 g köttfärs 6 dl vatten 1 köttbuljongtärning 500 g krossade tomater 2 tsk kummin salt och peppar Till servering gräddfil ev varmt vitlöksbröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
1-2 st (ca 200 g) gula lökar 500 g nötfärs 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök 10 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré
Det här är verkligen en supersnabb soppa, lovar att allt är klart på 20 minuter. Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 röd paprika 1 stor morot 4 potatisar 2 1/2 dl crème fraiche 3 buljongtärningar 500 g nötfärs 4 msk tomatpuré salt och svartpeppar 1 1/2 l vatten 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.