Mustig gulashsoppa
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • nötkött
  • 10.5 st lök
  • 11 msk matfett
  • 10.5 msk paprikapulver
  • 11 tsk salt
  • 10.5 tsk kummin
  • 10.5 krm chilipeppar
  • 16 dl vatten
  • 1500 g potatis
  • 1 nötkött t ex bog eller ytterlår 0.5 st lök hackad 1 msk matfett 0.5 msk paprikapulver mild ungersk 1 tsk salt 0.5 tsk kummin 0.5 krm chilipeppar mald 6 dl vatten 500 g potatis Det här behövs till 2 port:Skär köttet i ca 1 1/2 cm stora tärningar. Fräs löken i matfett i en gryta och strö över paprikapulvret.
  • 1 Bryn köttet i omgångar i en stekpanna. Lägg över det i grytan. Salta och krydda med kummin och chilipeppar. Tillsätt cirka hälften av vattnet. Låt grytan koka sakta under lock tills köttet känns nästan färdigt, ca 45 minuter.
  • 1 Skala potatisen, skär den i klyftor och blanda ner dem i grytan. Häll i resten av vattnet och koka grytan tills potatisen känns mjuk. Späd med mer vatten om det behövs och smaka av med mer kryddor.
  • 1 Servera med brytbröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.