Nötfärsjärpar med ugnsgrönsaker och potatismynt
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 litet ägg
  • 0,5 tsk grillkrydda
  • salt, svartpeppar
  • 500 g nötfärs
  • smör att steka i
  • 1600 g fast potatis, gärna rödskalig sort
  • 1 röd lök
  • 1 grön paprika
  • 250 g babyplommontomater
  • 1 hel vitlök
  • salt, svartpeppar
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 1 naturell crème fraiche
  • färsk koriander
  • 1 Nötfärsjärpar:
  • 1 Ugnsgrönsaker och potatismynt:
  • 1 Tillbehör:Sätt ugnen på 200°C varmluft eller 225°C för vanlig ugn. Tvätta potatisarna och skiva dem i halvcentimeter tjocka skivor – behåll skalet. Skär av ändarna, halvera löken och skär den till smala på klyftor mellan rot och topp. Kärna ur och tärna paprikan. Halvera babyplommontomaterna. Lossa klyftorna från vitlökskapseln. Skär bort den hårda biten i botten på varje klyfta men behåll skalet.Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med kant och ringla på lite olja. Lägg i potatismynten och salta och peppra ett varv. Ställ in i ugnen i 15 minuter. Ta ut plåten och fördela ut lök, paprika, tomater och vitlöksklyftor bland potatisen. Salta och ställ in i ytterligare 10–15 minuter. Lägg på kalamataoliverna och ställ in i 10 minuter till (totalt 40–45 minuter, eller tills potatisen är genomlagad – känn med en tandpetare). Rör gärna om efter halva tiden.Blanda ströbröd och ägg med kryddor. Låt svälla i 10 minuter. Blanda ner köttfärsen och forma smeten till 8 korvar. Stek järparna i smör till de är genomlagade.Servera med naturell crème fraiche och färsk koriander.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.