1 Tillbehör:Sätt
ugnen på 200°C varmluft eller 225°C för vanlig ugn. Tvätta potatisarna och skiva dem i halvcentimeter tjocka skivor – behåll skalet. Skär av ändarna, halvera löken och skär den till smala på klyftor mellan rot och topp. Kärna ur och tärna paprikan. Halvera babyplommontomaterna. Lossa klyftorna från vitlökskapseln. Skär bort den hårda biten i botten på varje klyfta men behåll skalet.Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med kant och ringla på lite olja. Lägg i potatismynten och salta och peppra ett varv. Ställ in i ugnen i 15 minuter. Ta ut plåten och fördela ut lök, paprika, tomater och vitlöksklyftor bland potatisen. Salta och ställ in i ytterligare 10–15 minuter. Lägg på kalamataoliverna och ställ in i 10 minuter till (totalt 40–45 minuter, eller tills potatisen är genomlagad – känn med en tandpetare). Rör gärna om efter halva tiden.Blanda ströbröd och ägg med kryddor. Låt svälla i 10 minuter. Blanda ner köttfärsen och forma smeten till 8 korvar. Stek järparna i smör till de är genomlagade.Servera med naturell crème fraiche och färsk koriander.
Ringla olivolja/kokosolja över rödbetorna och krydda med lite örtsalt och sätt in rödbetorna i ugnen under tiden som du förbereder resten av ugnsgrönsakerna
Ringla olja i en plåt med kanter och fördela ut hälften av potatisen. Skala vitlöksklyftorna och skär dem till halvor eller kvartar beroende på hur stora de är
Banka ut köttet och smörj in med olja, salt och peppar (eventuellt någon annan krydda du vill ha). Idag tänkte jag iaf dela med mig av lite middagstipps
Grilla halloumin och servera med ungsgrönsakerna och getostkrämen. Halloumi går relativt fort att grilla så förbered tillbehören innan och när grönsakerna har sina sista minutrar i ugnen kan är det tid att lägga osten på grillen
jag krydda med salt, timjan och chili. Lax med avokado/ärtröra. Sallad och ungsbakade grönsaker. Skala och dela, blanda ihop med olivolja i bunke och lägg på en plåt
Tillsätt crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Skölj grönsakerna och skala vitlöken. Mixa bönorna tillsammans med parmesan, basilika, ägg, maizenamjöl, vatten, salt och peppar i en matberedare till en jämn smet
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Smält chokladen och doppa bitarna i eller använd en pensel och pensla dom med chokladen. -) Det är iallafall lite nyttigare godis än vanligt godis eftersom det inte är något socker med
Medan kycklingen stod i ugnen och blev klar så kokade jag ris, gjorde vitkålssallad och dukade. Jag åt vitkålssallad till kycklingen medan de övriga åt ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.