1. Gurkmejapasta. Sjud gurkmeja och vatten på låg värme i ca fem minuter till en krämig pasta. 2. Lägg i 1 tsk av gurkmejapastan, ingefära, rapsolja, honung, mynta och mandelmjölk i en kopp
Har ni hört talas om ”golden milk”. Efter att ha läst en massa artiklar om gurkmeja så har jag försökt att få i mig och familjen gurkmeja varje dag, antingen i maten (ett enkelt sätt är att ha lite i sås eller riset) eller att dricka det i ”golden milk”
Ingredienser Portioner. 4 glas 1 msk färsk eller malen gurkmeja 1 tsk färsk eller malen ingefära 1 tsk malen kardemumma 1 tsk malen kanel 1 krm vaniljpulver 4 tsk kokosolja 1/2 dl vatten 8 dl osötad havredryck eventuellt honung att söta med Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
I found a jar in the freezer with condensed milk and thought I have to bake something with it. So I made a coffee cake that got a good taste of the milk
Golden Milk har en sammansättning av nyttiga kryddor som verkar antiinflammatoriskt och tillsätter man även lite cayennepeppar så sägs förbränning öka och vara bra för matsmältningen
En av nästa stora grej sägs vara Golden Milk. Golden Milk baseras på kryddan gurkmeja som länge använts inom Ayurovedisk matlagning för dess många hälsofrämjande egenskaper
Här kommer det utlovade receptet på Golden milk som jag skrev om igår. Klicka HÄR för att komma till en hemsida som skriver om fördelarna med att dricka Golden milk, och de är rätt många
I det Ayurvediska orginalreceptet till Golden milk som jag skrev om igår så ska det egentligen vara komjölk, men självklart kan man ju ta vilken mjölk(ersättning) man själv föredrar
Värm mandeldrycken i en kastrull på svag värme tillsammans med alla kryddorna. Smaka av om den har önskad styrka och vispa sedan så att du får upp ett härligt skum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.