Blev lite smått nostalgisk när jag höll på med detta. För en stund var jag 16 igen och stod i ett mjöligt bageri och baka vaniljhjärtan på löpande band och med ett ständigt receptrabblande i huvudet ifall vår lärare skulle få för sig att förhöra nån av oss om ingredienserna till en mördeg eller grunderna till en bröddeg
Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning. Jag tog en kryddblandning som heter Vilda Fantasier och som innehåller dragon, rosépepar, lök, cayenne, paprika och vitlök
När jag var liten och var uppe i Grundfors (Lappland) och hälsade på mormor och morfar bjöd alltid mormor på världens största- och godaste paltar till lunch
Vad än mamma kallade dem på 70-80 talet så är det rena nostalgitrippen att göra dessa läckerbitar. En tunn smet förvandlas till tjockt fluff-fluff som är helt uuunderbar
I fredags kom jag plötsligt att tänka på rosenbröd. Numera är jag så fast förankrad, ja, närapå slentrianmässigt låst i mina standardbröd under veckorna
Söta Saker har den här månaden "Personligt" som tema, och vad kan passa mig bättre. Jag tar varje tillfälle i akt att nostalgitrippa och återuppleva min barndoms dofter och smaker
Har under veckan som gått haft en nostalgitripp i min gamla handskrivna receptbok. Så fast vi har haft jättevarmt ute (och inne) så har det blivit en hel del bakat
Igår blev det bak med barnen igen. Den här gången gjorde vi mina andra småkakor med anledning av Månades sötsak-utmaningen (tidigare har jag bakat Konjakskransar)
Särskilt puffiga vet jag inte om de är, men det lät ju väldigt fint i alla fall. Och goda, absolut. Jag och Adam gjorde en nostalgitripp tillbaka till hemkunskapslektionerna i femman, då man obligatoriskt gjorde pizzabullar
Blanda alla ingredienserna förutom äpplena i en kastrull under omröring på en varm platta. När det är smällt och börja koka så ta bort kastrullen från spisen
Både käre maken och undertecknad tycker att lever är riktigt, riktigt gott. När vi åkte till Egypten för ett halvt decennie sedan åt vi massor av god mat och en av toppnoteringarna var en lever- och njurgryta
Fredag igen, härligt. Första riktiga jobbveckan efter semestern avklarad. ). En efterrätt som jag verkligen gillade som liten var chokladpudding, och jag åt det även någon gång då och då i vuxen ålder som en liten nostalgitripp
Fortsätter på nostalgitrippen och bjuder på en hederlig kryddkaka och ett stort glas mjölk. Barn behöver ju sällan några ‘konstigheter’ eller avancerade recept utan en helt vanlig kaka har absolut störst åtgång hos oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.