Antal portioner. 4. Ingredienser. 500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering
Jag har gjort det här receptet tidigare men blev påmind när jag läste Matplatsens blogg. Recept. Idag har jag känt att det börjar krypa i kroppen jag känner mig rastlös, det är ett tecken på att jag är på bättringsvägen
Längesedan ni fick ett nytt recept, men igår vart jag riktigt inspirerad. Här kommer recepten. Anpassa kyckling & potatis efter era behov, marinaden i receptet räcker till ca 600 gram kycklingfilé
1. Tokenkel och jättegod tomatsås Du gör den på burktomat och behöver bara tillföra en vitlöksklyfta, ett glas vin och lite olivolja (även om du gärna får bättra på umamin och sältan med en sardellfilé eller två)
En dryg månad till så ligger jag här igen. Nu börjar jag tröttna på solens frånvaro härhemma. Såg att Marie Serneholt bor på samma hotell som vi alltid brukar bo på (femte året i rad nu)
Ny vecka nya tag, nu får vi hoppas att vi får vara friska, nu får det vara nog. Idag undrade en tjej på facebook över bufférecept och då kom jag att tänka på den supergoda fläskfilén vi hade på vårt bröllop
Känns som att det var en evighet sedan jag skrev här i bloggen sist, men nu känner jag att jag äntligen har tid att börja skriva och bjuda på nya spännande recept
Fanns färska jordgubbar hemma, så det fick bli en nya kaka. Så blev den klarReceptet1 ägg + 3 äggulor2 dl socker2 tsk bakpulver2 ½ dl mjöl50 g avsvalnat smör500 g jordgubbar ½ dl sockerMaräng3 äggvitor1 ½ dl sockerUgn 175 graderSocker och ägg vispas pösigt
Boken är full av fina snöiga vinterbilder som ger en skön julstämning genom hela boken, Alla juliga smaker finns representerade med saffran, ingefära, glögg och pepparkakskryddor, recepten innehåller både annorlunda och nyare julkakor, Jag har redan hittat mina Nya favoriter att prova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.