Här kommer receptet i alla fall, hela vägen från Lanta Thai Cookery School. När jag var i Thailand senast nu i vintras gick vi en matlagningskurs och lärde oss bland annat att göra en riktig Pad Thai
I detta recept har jag använt en påse Santa Marias woksås Phad Thai och den är helt okej. Jag tror dock att den är borta ur deras sortiment och ersatts av Phad thai sås på flaska
Blötlägg nudlarna i varmt vatten tills dem mjuknat, låt sedan rinna av och ställ åt sidan. I en mortel, gör en pasta på vitlök, koriander stjälkar, röda chili och limeskal
Antal portioner. 4. Ingredienser. 500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering
Tänk om det snart är alldeles vitt under fötterna av knarrande snö. Jag har gjort det här receptet tidigare men blev påmind när jag läste Matplatsens blogg
Rör ner risnudlar, jordnötter och Phad Thaisåsen och låt allt bli varmt. 1 st Phad Thai wok sauce. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen
Längesedan ni fick ett nytt recept, men igår vart jag riktigt inspirerad. Här kommer recepten. Anpassa kyckling & potatis efter era behov, marinaden i receptet räcker till ca 600 gram kycklingfilé
Då detta är ett långkok, så kommer vattnet att snart försvinna. När jag nu ska delge mig av lite olika recept på Thai mat, så har jag varit duktig att tagit bilder under tillagningen, men en sak glömde jag helt och hållet bort
1. Tokenkel och jättegod tomatsås Du gör den på burktomat och behöver bara tillföra en vitlöksklyfta, ett glas vin och lite olivolja (även om du gärna får bättra på umamin och sältan med en sardellfilé eller två)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.