Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr
Strö över farinsocker och låt det fräsa med en stund. Jag skulle inte säga att vi brukar det, för jag är lika dålig på traditioner som att hålla reda på födelsedagar
-) Båda bröden kommer ifrån Martin Johanssons bok "Enkla bröd". ½ dl solroskärnor. Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd
Blanda samman alla ingredienser förutom mjölken till en massa, blanda sedan i lite i taget av mjölken och blanda väl tills du har en fin mandelfyllning
Vill du ha en fin glans på kakan då värmer du på lite aprikossylt som du penslar över. Skala och skiva päron i lagom tjocka skivor, fyll med fyllningen I pajformen och jämna till
Jag utgick från detta recept men som vanligt är det något som inte finns hemma och jag brukar ofta testa dra ner lite på sockret, både för att det inte är särskilt nyttigt men för att jag inte är så förtjust i när det blir för sött och det gick bra även denna gång
Varför inte vara självförsörjande på något så enkelt som te. Man behöver ju och kan knappast bli självförsörjande på allt, men redan om man är självförsörjande på något bidrar man till en bättre miljö
Saftiga, mjuka men ändå lite att tugga på eftersom de innehåller både kokos och hackade valnötter. Vill man göra dom extra goda spritsar man på ett rejält lager vaniljfrosting
Även WordPress har betett sig konstigt, så bloggandet har inte varit lika roligt som vanligt. Häromdagenkom till och med lite snö, väldigt ovanligt här, har bara varit med om det en gång förut
Hos farmor serverades långfil med svartvinbärssylt och kli om man ville (det ville man inte) och hemma åt vi filmjölk med tinade bär, som vi plockade omsomrarna och fyllde hela det hyrda utrymmet i fryshuset på Nilstorp med
Spirren, de unga makrillarna, som dyker upp i fiskdisken i början på sommaren, är en ren delikatess. Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter
M. i. n. y. a. f. v. o. r. t. g. e. j. ä. l. d. J. b. å. p. c. h. ,. k. m. s. u. R. E. C. P. T. 4. ö. F. 1. 2. O. é. S. &. G. Ö. K. L. V. 0. A. w. t M. d l
Det är ju våffeldagen idag, som jag lärt mig hos Anna att det kommer från ”vårfrudagen” och hänger ihop med vårdagjämning och sommartid och ända sen förra veckan när jag läste att Towe gjort bananvåfflor, har jag varit sugen både på våfflor och att prova med banansmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.