Låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 1,30-2 timmar. Grädda mitt i ugnen på 210 grader i ca 8-10 min, tills bullen fått en fin gyllenbrun färg
Många moment men värt varenda ett - för det här är en dröm. Vi hittade ett recept av RoyFares som blev årets konditor 2010. 2 ägg (totalt 125 g)210 g socker1 tsk vaniljsocker1 nypa salt2 g bakpulver45 g kakao115 g vetemjöl125 g smält smör20 pecannötter2 pkt dubbel-Daim1. 2 pkt dubbel-Daim
Låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 1,30-2 timmar. Grädda mitt i ugnen på 210 grader i ca 8-10 min, tills bullen fått en fin gyllenbrun färg
13-4 päron. 1Fyllning150 g smör, rumstempererat 130 g strösocker (1,5 dl) 110 g ägg (2) 30 g äggula (2) 200 g mandelmjöl (4 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 3-4 päron aprikossylt, om du vill ha glansMördeg. Kavla ut degen cirka 3 mm tjock, fodra en rund pajform med löstagbar kant som är 23-24 cm i diameter. Grädda botten 5-10 minuter. Lägg på päronskivor och grädda pajen på 170 grader varmluft i ca 35 - 40 min
Blanda mandelmassan med lite grädde ( ovsipad) och lite urgröpt bröd från semmelbullen. Till ca 16 st behövs. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen minst 10-15 min ( gärna med maskin). Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk ca 20-30 min. Grädda i 220 grader ca 10-12 min. ) Till ca 16 st behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.