och broccolipajmedröktost utan pajbotten var alltså anledningen till detta köp. Det som dock var medosten jag köpte var att den inte smälte i ugnen, utan såg ut som strimlad skinka när pajen var färdiggräddad
Jag älskar paj men mamma gör alltid med smuldeg och jag tycker inte alls om den degen. I fyllningen hade jag västerbottensost, minitomater, broccoli & ägg
Bredsjö Blå är en av Sveriges godaste ostar, den kan ätas med sked enligt min smak. Vi hittade lite rökta räkor och fryst scampi som vi förvandlade till en god tallrik tillsammans med en grekiskt lantbröd från Schelins konditori som förövrigt gräddar sina Wienerbröd perfekt bruna
När vi åt kött brukade jag göra den här gratängen med stekt bacon eller tärnad rökt skinka, men eftersom vi inte äter kött längre så har jag ersatt köttprodukternamedröktost
Vi köpte några bitar ost, rev den och frös in den, så nu kan jag göra smaskiga maträtter som har den där speciella rökta smaken som annars kan vara svår att få till utan att använda röktaköttprodukter eller fejkade rökta sojaprodukter
Med tiden och all mat som lagats med den så hade min kategori "Smått & gott" vuxit sig väldigt lång. Det är inte länge sedan jag gjorde lasagne utan den klassiska köttfärssåsen, utan en en helt annan historia, en svamplasagne med pestotäcke
Lägg kycklingen på en skärbräda, täck med plastfolie och banka till den så den blir plattare med en köttklubba (har du ej det så funkar en kavel eller liknande)
salt & svartpeppar. Blanda allt utom skinkan, osten och sojan till en härlig färs. Medans “rullen” blir klar i ugnen så gör den en superenkel och god sås
Tunnbröd medröktkött och pepparrot1 mjukt tunnbröd [ca 30 cm] smör, att bre på brödet 150-200 g rökthästkött (hamburgerkött) 1 dl crème fraîche 3 msk färsk pepparrot, finriven lite hackad persilja och gräslök salt peppar
Det finns ett fåtal platser kvar till en ettårig yrkeshögskoleutbildning där man kan lära sig bla att göra sin egen korv, tillverka ost och lära sig röka fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.