Ett drygt kilo tomater blev det och på dessa kokades chutney enligt ett DN-recept. Jag har nu plockat av de sista gröna tomaterna på tomatplantor som flyttades in i huset på landet tidigare i höstas
Att göra egen mangochutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Skala och skär mangon i bitar, strimla ingefäran i tunna bitar (typ tändstickor) Kärna ur och hacka chilin
Sitter oftast på morgonen eftersom jag går upp tidigt så hinner jag fundera ut vilket recept det skall bli idag, sen blir det en tur till matbutiken… givetvis så är L med
Förmedlatmed vänliga matglada hälsningar genom Katinkas Kitchen. Man kan även göra en tomatversion av den nya sommarfavoriten mangochutneysås, som vi kommer fortsätta njuta av inpå hösten och vintern till fläsk och annat kött bland annat
Förstärkte söndagskänslan med en härlig smoothie, där jag mixade färsk ananas, färsk mango samt hallon och björnbär (som fått tina lite först) i en blender och därefter tillsatte jag pressad lime
Frys in och bjud på en välkomstglass med oväntad effekt. Sätt på locket där du gjort ett hål i mitten, det är redan en markering där du sticker igenom något vasst, och stoppa ner en avsågad engångsätpinne i varje
Häll upp på väl rengjord glasburk. 1250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst). 11 dl rödvinsvinäger 2 dl strösocker 1,5 tsk garam masala 1 krm chiliflakes 1 svartpeppar, gnutta 1,5 tsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, rivna 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst)Blanda vinäger och strösocker i en kastrull. Tillsätt mangotärningarna och låt koka ihop i ca 30-40 minuter till en tjock chutney
1 st medelstor lok. 12 dl mango (eller 4-5 st). Koka socker och vinager tills sockret har losts upp. Lagg i resten av ingredienserna och lat sjuda (utan lock) tills den har tjockna, ungefar 45 min- 1 timme
Skär mangon i mindre bitar och koka upp tillsammans med råsockret tills det gått ihop. Finhacka lök, vitlök och dadlar och lägg ner tillsammans med övriga ingredienser
Skåra på samma sätt som med avokadon så du får ett rutmönster, men här vänder du mangohalvorna nästan “ut-och-in” så de blir lite igelkottsliknande varefter du skär av kuberna ner i skålen
Tvätta citrusen noga i ljummet vatten, dela dem på längden och pilla ur kärnorna. Plocka ur kanelstången och stjärnanisen, häll upp på varma, rena burkar, förslut och låt svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.