Frasiga tunnpannkakorpåbovete, både gluten- och laktosfritt. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Vänd pannkakan när smeten stannat på ytan och kanten är guldgul. 1Värm en stekpanna på medelvärme och smält smör i den. 1Grädda tunna, krispiga pannkakor genom att hälla smet i pannan, cirka 1 dl per pannkaka, och vicka så att smeten rinner ut i hela pannan
Måndagens lunch testade jag en ny variant av pannkakor, skulle inte kalla de proteinpannkakor för det är inget proteinpulver och är inte heller bananpannkakor
Mandelpannkakor. ) och ökade på saltmängden lite då ghee användes istället för vanligt smör. Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Tabbouleh gjord på helt bovete blir en glutenfri historia. Vill du testa att göra tabbouleh på matvete så kika på Tabbouleh på matvete, nästan samma rätt men lite olika tillvägagångssätt med matvetet
Bloggen kommer handla mycket om glädje och positivt tänkande, träning, recept som är naturligt glutenfria, mejerifria och FODMAP-vänliga, om att leva livet som man drömmer om och om att våga tro på sig själv
På morgonen river jag ett äpple, har i kanel. Häller upp i skål och har på sojamjölk. En ny favorit - helt bovete och nakenhavre jag lagt i blöt kvällen innan (ca 1 dl av vardera beroende på hur mycket jag vill ha kvar till annat)
Man kan fylla dem med mer matigt innehåll (då blir det tekniskt sett galette och då ska man istället göra dem påbovetemjöl) eller en crêpes och då är det ett mer sött innehåll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.