Fläsklägg 1 kg rimmat fläsklägg 1 morot 1 gul lök 1 purjolök 1 lagerblad 6 kryddpepparkorn
Rotmos 1 kålrot 3 morötter (ca 300 g) spadet från fläskläggen 6-8 potatisar (ca 600 g) salt och vitpeppar, efter smak smör färsk persilja, till garnering senap, till servering
Rör i smör efter smak och garnera med hackad persilja eller persiljekvistar. Värm fläskläggen innan du serverar den medrotmos och några olika sorters senap
Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl Servera med gelé, sockerärtor och pressad potatis
Servera fläskpannkakan med lingonsylt. Ett recept ur PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Härligt att få en anledning att göra denna goda klassikern igen
Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna
Servera PerMorbergs pannkakor med färska bär som är mosade med råsocker. Grädda dina pannkakor i het panna med smör som du vill ha dem, med lagom färg på båda sidor
Ett recept från PerMorbergs bok Morberg lagar husmanskost. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.