Stek lök med peppar och gurkmeja i smör eller olja tills den är gyllenbrun. Servera med ris. limejuice. Strö mjöl och valnötter på kycklingbitarna och bryn i matfettet, tillsätt vatten, granatäppeljuice och salt efter smak samt citronsaft om man vill ha rätten riktigt syrlig
)Blanda ihop kycklingen med lökmixen och låt stå på svag värme så saffranet går in i kycklingen. Koka riset, låt det ånga med en handduk mellan kastrull & lock några min
Lägg köttet tillsammans med den frästa löken i en kastrull. Hacka och fräs löken i en panna. Dela kycklingen i bitar (låt ben och skinn sitta kvar) och fräs bitarna tills de fått fin färg, men inte blivit genomstekta
Hacka och fräs löken och vitlöken i en gryta med olivolja. Tillsätt kryddor, buljong, maizena, oliver, plommon och russin och låt det småkoka under lock cirka tio minuter tills kycklingen är mör
Krämig majssoppa med grönsaker och kyckling, mättande och gott. Man kan variera den helt efter smak, ha i de grönsaker man tycker om och gillar du chili eller curry kan du även ha i det
Två varmrätter, därav en köttgryta med mycket grönt i och en risrätt med kyckling och grönsaker. Härom veckan lagade vi en hel rad med rätter med inspiration från det persiska köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.