Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Smaka av med salt och peppar. Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg ner sparrisen i 2 minuter. Öka ugnstemperaturen till 275°C med grilleffekt i vanlig ugn och 250°C i varmluft. 4 planksteksplankor
(Vi har till och med blandat in Planksteksakademin, en hyvens sida på nätet för alla som gillar plankstekar, vars medlemmar engagerade sig i frågan och hjälpte oss med fin support
Plankstek är något bland det bästa jag vet. Oftast serverar jag den med enbart bearnaisesås, men nu föll valet på två såser istället, nämligen kantarellsås och bea, (kan inte vara utan den, (Lohmanders))
Det passade perfekt till älgbiffara och Västerbottenosten utan att ta överhand. Jag smaksatte både biffarna och gratängen vi hade till med Västerbottenost, gjorde en kantarellsås och sedan njöt vi av ett gott rött vin till det
Börja med att skala potatisen. Mosa potatisen med en potatisstöt, alternativt med en elvisp. Smaksätt med vitpeppar och salt samt eventuella egna kryddor
Till varmrätt blev det i lördags plankstek. Jag fick med blomkålsmos istället för potatismos och Anette fick en laxplanka med hollandaisesås istället för oxfilé
Det blev suupergott med kräftstjärtar på. Vi åt plankstek hos syrran när vi var där. Mosa den, i med äggula, en skvätt grädde, en klick smör, salt och peppar
Smaka av potatisen med salt och peppar. Smörj dem med matolja och ställ in plankorna i ugnen en stund. Så för er som är nyfikna och undrat hur det har gått med boendet så har vi köpt ett hus här i Hultsfred
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.