Och dagens frukost blev gröt med hemmagjord plommonsylt. Hemma hos mamma och pappa är träden överfulla av frukter och jag fick plocka en kasse med plommon med mig hem
En kryddig plommonsylt med ingefära, kardemumma och kanel. Min plommonsylt blev tjockare i konsistensen - därav nyfikenheten ifall jag hade kokat marmelad, jag vill ju inte skriva fel här, haha
Sensommaren – skördandets och konserverandets tid är här. Grönsaker, frukter, örter och bär behandlas genom torkning, frysning, saltning, sötning eller inläggning för att kunna konsumeras under vinter och vår parallellt med att de färskkonsumeras på löpande band
Igår gjorde jag det väldigt enkelt för mig eftersom jag fortfarande är sjukt kass i ryggen, tack och lov har jag en kiropraktor-tid imorgon som jag hoppas gör susen
Rensa, skölj och halvera plommonen. Ta ur kärnorna och skär frukten i mindre bitar. Lägg plommonen med citronsaft, strösocker och muscovadosocker i en gryta
Rör slutligen ned vaniljextrakt och häll upp sylten på väl rengjorda, steriliserade glasburkar. Ni missar väl inte chansen att vinna en fin och praktisk mandolin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.