Så gott, så gott att man nästan suckar. Säkert skulle en italiensk matmor gråta, för så vacker blev den kanske inte som på bilden i den italienska kokboken
Det här blev riktigt gott. Milda, fina smaker som påminner om Wallenbergare. Och om vi inte hade haft den här bloggen hade vi förmodligen aldrig någonsin varken lagat eller ätit timbal
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Till 4 pers. 2 kycklingar, 400 gr körsbärstomater, 1 dl svarta oliver, 2 dl rött mustigt vin, 1 klyfta vitlök, 2 morötter, 1 msk torkad rosmarin, ½ msk torkad timjan, (ta färska kryddor om du vill men öka då mängden betydligt och lägg inte i dem förrän på slutet), salt (var försiktig med saltet för sardellerna är salta), peppar, 25 gr sardeller, 4 lagerblad, kycklingbuljongtärning
De båda formhalvorna läggs i kallt, rent vatten i några timmar för att bli helt genomfuktade. Kryddar kycklinfgen efter smak med salt, peppar, rosmarin eller andra örtkryddor
Lägg upp kyckling, sås och sallad på en tallrik. Sov gott alla. Ännu en dag att lägga till handlingarna, kanske inte en av de bästa men nu blickar vi framåt mot en helg
Versare un filo d’olio in un’ampia padella e adagiare i filetti di pollo. 500g di petto di pollo tagliato a fette. Rosolare i filetti di pollo 2 minuti per lato ad una fiamma media. Versare la crema sul pollo e continuare la cottura per altri 5-6 minuti ( in base allo spessore della carne) rivoltando di tanto in tanto la carne. 5m 500g di petto di pollo tagliato a fette
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.