5 rejält
stora potatisar, alt 3-4 bakpotatisar 2,5 dl Oatly imat
2 klyftor
vitlök, riven eller pressad
400 g
blandfärs
2 dl
svamp, valfri sort, nedskuren i mindre bitar
3 normalstora
tomater, grovhackade
1 normalstor
gul lök, hackad
ketchup
salt och peppar
Fräs svampen, löken och köttfärsen. Ha i de hackade tomaterna och ringla över så mycket ketchup som du själv vill ha i. Jag hade i kanske 1 dl, eftersom jag har ett gäng med "ketchup-barn" här hemma ;)
Sätt ugnen på 175 gr och stoppa in kycklingen i ca 20 minuter. 175 gr och. Den här rätten kan förberedas för att sedan avslutas med dryga 20 minuter i ugnen
Sätt ugnen på 175 gr och. - kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet. Det här receptet har haft flest visningar av alla mina inlägg under åren
Sätt ugnen på 175 gr och. - kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet. Det här receptet har haft flest visningar av alla mina inlägg under åren
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
1 hacka all lök och stek med curry. Lägg åt sidan. 2 skär kycklingar i bitar och bryn. 3 tillsätt allt förutom briccoli och blomkål i en gjutjärnsgryta
2,5 dl grädde. Låt sjuda tills rotfrukterna börjar mjukna, ca 10-15 min, beroende på tjocklek och sorter. Häll över i gratängform, strö över ost och kör gratängen ca 15 min i ugnen tills den får fin färg. 2,5 dl grädde
Jag tycker Raw Food är spännande om än extremt – för att kallas Raw får maten ej upphettats till mer än 42 grader, men bara genom att läsa ingredienslistan tycker jag mig bli lite piggare och starkare inför vintern som kommer snart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.